Családunk kedvenc süteményét hoztam most el nektek, ami természetesen dióval kiegészítve karácsonykor is megsütésre kerül.
Hétköznapokon dió nélkül készítem, annyira finom, hogy sajnos másnapra már nem szokott maradni.
-15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
-1 csomag xilites vaníliás cukor
-20 dkg xilit
-20 dkg vaj
-4 dkg kakaópor
-4 tojás szétválasztva
-3 marék durvára vágott dió
A vajat a cukorral kikeverjük, a tojássárgákat egyenként adagoljuk hozzá. A kimért kakaóport a liszttel szitáljuk egy tálba. A fehérjéket verjük kemény habbá. A lisztes kakaót több részletben keverjük a kikevert vajhoz, majd a felvert tojáshabbal lazítsuk fel a tésztát. Ha felnőtteknek szánjuk önthetünk bele egy kis sütőrumot is,attól még pikánsabb íze lesz. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, szórjuk a tetejére a diót és 180 fokon 20 perc alatt süssük készre. Villával ellenőrizzük, ha nem ragad rá tészta, akkor már megsült.
Nagyon hamar elkészül, és isteni az illata!
Jó készülődést kívánok!
RitA