Remek kis zabos receptet találtam, csak pár összetevőt kellett kicserélnem egészségesebbre, a cukrot és a lisztet. Már nagyon hangolódom a Karácsonyra, ebben segített ez a finom csokis zabkeksz. Összeállítása egyszerű, mert szinte mindent egy átlagos 2,5 dl-es bögrével mértem ki.
Hozzávalók:
1 csésze xilit
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél csésze olvasztott vaj
1 csésze zabpehely
1 csésze kókuszreszelék
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
4 evőkanál cukormentes olvasztott csoki
A hozzávalókat összegyúrom, majd 1 órára a hűtőbe teszem. Ezután kis golyókat formázok belőle, majd sütőpapíros tepsire teszem őket, és egy kicsit le is lapítom, hogy keksz formájuk legyen.
Egy 180 fokra előmelegített sütőbe tolom őket, 15 perc alatt remekül megsülnek. Ne ijedjetek meg ha puhának tűnnek, ahogyan hűl úgy keményedik.
RitA