Az egyik célom a diétámon és az egészséges táplálkozásomon belül az, hogy megtaláljam a számomra tökéletes pizza receptet. Imádom a pizzát, sajnos már nem tudom a hagyományos fehér lisztes változatát fogyasztani. Ezért úgy döntöttem megkeresem azt a receptet, ami a legjobban hasonlít egy igazi olasz pizza élményéhez. Le fogom írni a tapasztalataimat, és a véleményemet, akkor is ha nem ízlett.
Egy ideje olvasni lehet az interneten a túrópizzáról, mert egészséges, nem hízlal. Gondoltam kipróbálom, hiszen annyiszor jött velem szembe ez a recept, már nem tudtam figyelmen kívül hagyni.
Hozzávalók:
50 gramm Graham liszt (teljes kiőrlésű)
2 tojás
50 gramm natúr joghurt
500 gramm túró
só ízlés szerint (egy nagy csipet)
A hozzávalókat gyúrjuk össze, ne ijedjünk meg hogy állagra nem egy kelt tészta, lényeg hogy valamennyire álljon össze. A sütőt 180 fokra melegítsük elő. Sütőpapírral bélelt tepsire lapogassuk a tésztát, és 25 perc alatt süssük barnára.
Ezután vegyük ki, és jöhetnek a feltétek. Én paradicsompürét kentem rá, majd jöttek a többiek. Szalámi, lilahagyma, főtt tojás, olajbogyó, sajt, és paradicsom került rá. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt kellően ráolvad. Rukkolával tálaljuk.
Ha pontoznom kellene a pizzát, akkor 5 pontból 3-mat kapna. A tészta inkább egy sós túrós süteményhez hasonlít, nem pedig egy pizzához. Tehát ha elkészítjük, érdemes felkészíteni magunkat hogy ne feltétlenül pizzát várjuk, hanem egy újszerű pizzára hajazó ételt.
Nem bántam meg hogy elkészítettem, elfogyasztottuk vacsorára.
Jó étvágyat!
RitA