Ha már ősz, én sem maradhattam ki a sorból, nekiláttam a sütőtök krémleves elkészítéséhez.
A hozzávalókat tekintve egyszerű dolgom volt, hiszen minden volt itthon a tököt kivéve, ami ehhez a recepthez kellhet.
fokhagyma 4-5 gerezd
2 nagyobb vöröshagyma
só,bors
1 dl főzőtejszín
1 nagyobb tök (1 kg)
2 szál sárgarépa
A tököt meghámozom és apró darabokra vágom, ugyanígy teszek a hagymával és a sárgarépával is. Egy nagy fazékban olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát és a fokhagymát, sót és borsot adok hozzá. A tököt és a répát beleteszem, vízzel felöntöm éppen csak annyival, hogy ellepje. Fedő alatt 25 percig főzöm, majd amikor már megpuhult botmixerrel pürésítem és hozzáadom a tejszínt is. Ha szükséges még sózom, ezután már csak megvárjuk hogy újra felforrjon, és már fogyaszthatjuk is.
Kis parmezánnal és pirított tökmaggal a tetején is kínálhatjuk!
RitA