Egy nagyon könnyen elkészíthető pitéről van szó, ami szuper nyári ízvilággal rendelkezik. Más gyümölccsel is tud működni, de szerintem sárgabarackkal a legfinomabb.
2 tojás
2 pohár kefir
2 pohár nyírfacukor
1 pohár olaj
4 pohár teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 csomag sütőpor
A poharas hozzávalókat a kefires pohárral kimérjük, majd az összes hozzávalót robotgéppel összekeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, tetejére dobáljuk a félbevágott barackokat.
180 fokon sütöm, akkor jó ha a beleszúrt villán nem marad a tésztából. A liszt lehet sima teljes kiőrlésű is, ám szerintem a teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből készült sütemények finomabbak.
Jó sütögetést!
RitA