Nagyon megfogott ez a recept, leginkább azért, mert még sohasem kóstoltam citromos pulykahúst. Gondoltam próbáljuk ki, maximum nem esszük meg. A végeredmény, egyszerűen leírhatatlan lett, felvettem a kedvenc leveseim című listámra. Ahogyan a citromos római köményes húsgolyó találkozik a paradicsomos levessel, na az valami mennyei.
Hozzávalók:
22 db dió nagyságú gombóchoz:
60 dkg darált pulykahús
1,5 tk só
1 tk őrölt római kömény
friss petrezselyem
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
a leveshez:
1 cukkini
1 nagy karalábé
4 nagy répa
2 vöröshagyma
1 paradicsom
só
bors
5 gerezd fokhagyma
700 ml sűrített paradicsom
Olajon megpirítom a felkockázott vöröshagymát egy jó nagy fazékban, és ráreszelem a fokhagymákat is, hagyom pirulni őket. Az előzetesen felkockázott zöldségeket hozzáadom(kivéve a cukkinit), sózom borsozom és együtt pár percig pirítom. Ezután felöntöm vízzel és a 700 ml sűrített paradicsommal. Fedő alatt 10 percig főzöm, addig el tudom készíteni a gombócokat.
Egy nagyobb keverőtálba teszem a darált pulykahúst, a sót, a borsot, a római köményt és a citromlét a citrom héjával. Beleteszem a friss összevágott petrezselymet is. Jól összekeverem, majd vizes kézzel kis diókat formálok belőlük.
A cukkinit akkor adom a leveshez, amikor már félig puhára főtt a többi zöldség. Ezután kerülnek bele a gombócok, amik 8 perc alatt készre főnek. Érdemes kóstolgatni a levest, és sózni, borsozni ha szükséges.
Fedő alatt hagyom 10 percig pihenni a levest, majd tálalom.
Jó étvágyat!
RitA