Igazán kellemes saláta receptet hoztam. Nem olyan rég ismerkedtem meg a csicseriborsóval, mint alapanyaggal, és pozitív benyomást keltett.
Elkezdtem dolgozni vele, jönnek majd szépen sorban a receptek. Nagyon jól párosítható paradicsommal, paradicsompürével. Római köménnyel pedig indiai ízvilágot tudunk elérni.
Saláta hozzávalók (2 főre):
1 konzerv csicseriborsó (400 g)
feta sajt
3 paradicsom
1 közepes kígyóuborka
1 nagyobb lilahagyma
öntethez:
3 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál citromlé
só, bors
reszelt fokhagyma
1 evőkanál víz
római kömény
Az öntethez a hozzávalókat egy kis edényben összekeverem, és félreteszem. A konzerv csicseriborsót leszűröm és átmosom. A zöldségeket és a fetát apróra vágom. Ezután már csak össze kell kevernem az öntettel, és hűtőbe tennem fogyasztásig.
Sült húsok mellé is szuper!
RitA