Egy könnyű nyári vacsorát ajánlok most nektek, elkészítése egyszerű és maradandó élményt nyújt.
Ajándékba kaptam egy jó minőségű olívaolajat, tehát szinte adta magát a bruschetta ötlete. Eddig még soha nem próbáltam elkészíteni, és még nem is kóstoltam! Jujj igen most lebuktam kicsit!
Tehát a hozzávalók 2 főre:
5 szelet teljes kiőrlésű kenyér
4 nagyobb paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
kis oregánó
Bőséges olívaolajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk és a 3 gerezd szeletelt fokhagymát is hozzáadjuk. Nem kell sokáig pirítani, hiszen szeretnénk megőrizni az eredeti ízeket. Apró kockákra vágjuk a paradicsomokat és a hagymákhoz keverjük. Egy-két percig pároljuk őket együtt, közben borsozzuk és ízlés szerint pici oregánót tehetünk hozzá.
A kenyereket sütőben megpirítjuk majd kivéve mindkét oldalukat bedörzsöljük a maradék fokhagymákkal.
Ezután a szeletekre halmozzuk a még meleg olívás paradicsomunkat, és jó étvággyal lehetőleg egy finom olasz bor társaságában elfogyasztjuk.
Nekem rendkívüli élményt nyújtott!
RitA