Kineziológia, receptek, természetgyógyászat

Minden ami a testi és lelki harmóniánkat szolgálja

Hogyan szabadulj meg a bénultság és depresszió érzésétől
Éld végre az életed

img_7782.JPG

 

 Tudom, nagyon sokan kerültünk már abba az állapotba, amikor sötéten látjuk a dolgokat, nincsenek céljaink, az ágyból is nehéz kikelni, erőtlennek érezzük magunkat, senkivel sem akarunk találkozni és még sorolhatnám.

Lehet hogy éppen szakítottak veled, magányosnak érzed magad, vagy azt hiszed el magadról, hogy neked semmi sem sikerül. Ne hagyd hogy bekerülj egy negatív érzelmi spirálba.

 

Nálam leggyakrabban télen jön elő ez az érzelmi állapot, vagy pedig egy nagyobb kudarc után. Ha felismerjük és észrevesszük hogy egy hullámvölgybe kerültünk, van lehetőségünk kijönni belőle. Megmutatom neked,  nekem mi szokott segíteni, ha ezeket alkalmazom pár napon belül emelkedik az energiaszintem és sokkal jobban vagyok.

 

  •  Hála

Talán mind közül a legfontosabb a hála megélése, tudatosítása és meghívása az életedbe. Hányszor fordult már elő velem, hogy a hiányra koncentráltam  huzamosabb ideig, azután pedig csodálkoztam, hogy meg is kaptam nagy tételben. Amire koncentrálsz azt kapod. Kipróbáltam mindkettőt, hidd el így van. Éppen ezért ha azt tapasztalom a  mindennapjaimban, hogy panaszkodásra adom a fejem, és bosszankodok apró dolgok miatt, két dolgot szoktam csinálni. Megnézem hogy az a dolog, ami miatt mérges vagyok, vagy sajnálkozom fog-e számítani 5 év múlva? Ilyenkor rendszerint rájövök hogy nem, mivel például a konfliktusom a kollégámmal nem fogja befolyásolni az életemet pár év múlva, éppen ezért a jelenben sem kellene túl nagy jelentőséget tulajdonítani, energiát adni neki. A másik bevált recept, pedig a konkrét hála érzése, meghívása. Kell egy kis idő, mire ráhangolódik az ember, de nagyon egyszerű, és bárhol bármikor elérhető rezgés és energiaszint növelő módszer.

Jelenleg több dolog miatt is hálás lehetek. Sokan nem veszik észre milyen szerencsések, mi ne essünk ebbe a hibába. Ha tudsz olvasni mert megtanultál, és látsz, akkor légy hálás. Ha egészséges vagy, tudsz mozogni sportolni, légy nagyon hálás és köszönd meg. Ha van aki szeret, és számíthatsz rá, légy hálás. Ha nem tudsz belegondolni ezekbe, kezdd fordítva. Mit tennél ha azok a dolgok amik megvannak az életedben úgy mint család, háziállat, barátok, egészség, már nem lennének többé? Ki lennél akkor és mit éreznél?

Reggel amikor felébredek, eldöntöm, ez a nap  lesz életem egyik legjobb napja. Ez az érzés határozza meg onnantól a napomat. Nyilván ezt elhinni egy jó csésze kávé után még könnyebb, próbáld meg!

Sokszor sorra veszem a villamoson, mi jó is nekem. Mire beérek a munkahelyemre már két méterrel a föld felett járok.

Persze sokszor nagyon nehéz mosolyogni, és a hálát az életünkben tartani, de nélküle nem érdemes a mindennapokat megélni. Hajrá! Kezdd el most! Te miért tudsz hálát adni az életedben?

img_7783.JPG

 

  • Mozgás

Ma már hetente háromszor sportolok 1-1,5 órát, de nem volt ez mindig így. Minden mozgást utáltam, és nem fogtam fel a jelentőségét. Nem értettem miért éri meg az embereknek hogy szenvednek, és ezzel töltik az idejüket. Ez csak addig volt így, amíg meg nem tapasztaltam áldásos hatását.

Már az első pár alkalom után azt éreztem hogy én vagyok Lara Croft, hatalmas erőm van, és bármi jöhet mindennel meg fogok tudni küzdeni. A rendszeres sporttal van lehetőségem megszabadulni a feszültségtől, ki tudom dolgozni magamból a stresszt, és munkára tudom fogni a testemet.

Mindig jó érzés látni mennyit fejlődöm egy-egy alkalom után, amikor érzem azt hogy most már többet tudok csinálni egy-egy gyakorlatból. Vagy amikor a futópadon először 5 percig tudtam futni, később már 11 percig is. Amikor tapasztaltam mire vagyok képes, megnőtt az önbizalmam és az önbecsülésem is a helyére került, nem beszélve a felszabaduló endorfin hormonról, ami boldoggá és elégedetté tett. Jelenleg hetente kétszer edzőterembe járok, egyszer pedig TRX  órára.

Találd meg neked melyik a megfelelő mozgásforma, melyikben éreznéd jól magad. A rendszeres terheléssel nagyon sokat teszel az egészségedért. Lehetőleg olyan mozgásformát válassz, ami jól megizzaszt, mert így egy  mini méregtelenítő programot csináltál, hiszen az izzadással nagyon sok mérget ki tud választani a szervezet.

Megkönnyebbülsz és sokkal jobban leszel. Az edzőtermi látogatással akár új ismeretségekre is szert tehetsz, talán új barátságok köttetnek az életedben.

 

A következő posztban a többi tippemet fogom kifejteni. Addig is kezdd el ezzel a két ponttal, légy hálás, és mozdulj meg! Hidd el érezni fogod hogy jó úton jársz! Sok sikert kívánok!

 

  • Színezés kreatív tevékenység
  • Megbocsátás
  • Új célok
  • Munkahelyváltás
  • Önbizalom erősítése
  • Önfeledt játék egy háziállattal ,vagy gyerekkel
  • Napi 3 jó dolog fókuszba helyezése
  • Magas rezgésű azaz élő élelmiszerek fogyasztása, gyógyteák

 

RitA

 

Képek forrása: Pinterest

Kineziológia, receptek, természetgyógyászat

Gyere és fedezzük fel az egészséges életmód örömeit és változatosságát. Jussunk el együtt egy olyan világba ahol öröm a főzés, ahol olyat eszünk amit magunk készítünk el csupa egészséges hozzávalókból, adalékanyag mentesen. Ne együnk meg olyan összetevőket amiket nem ismerünk, és fogalmunk sincs mi az. Kutassunk együtt a témában, gyűjtsük össze a jobbnál jobb recepteket és főzzük meg együtt őket humorral! Induljunk el a mozgás és a sportos életmód útján, és keljünk fel együtt a fotelből. Lépjünk ki a rutinból, és sokszor nevessünk, leginkább önmagunkon. Örülök ha velem tartasz! RitA

Friss topikok

Címkék

10 perc és eszel (1) advent (1) adventi koszorú (1) alma (1) almásmákos (1) bacon (1) bor (1) borsó (1) brokkoli (1) bruschetta (1) buci (1) chili (1) citromos húsgolyó (1) citromos leves (1) csicseriborsó (1) csípős (1) csípős kolbász (1) csirke (1) csirkepaprikás (1) csokiszabkeksz (1) cukkini (2) cukkinis tejszínes tészta (1) cukkini snack (1) cukormentes (1) daráthús (1) diétás sütemény (1) diós sütemény (1) durum (1) egészség (1) egészségesreggeli (1) egészséges snack (1) egészséges zsemle (1) egytál (1) energia (1) erdei gyümölcsös sütemény (1) feta sajt (2) finom (1) fitt (1) fittfood (1) fokhagymáshús (1) forralt bor (1) friss leves (1) fűszeres forralt bor (1) gomba (1) graham (1) gyors ebéd (1) gyors vacsora (1) gyümölcsös pite (1) hála (1) házi zsemle (1) hétvégi ebéd (1) inspiráció (1) joghurtos süti (1) joy (1) kakaós muffin (1) kakaós sütemény (1) kápia paprika (1) karácsony (1) karácsonyi sütemény (1) karaj (1) kefir (1) kelj korán (1) költséghatékony advent (1) köszönd meg (1) köszönöm (1) krémek (1) krémleves (2) krémsajt (1) krumpli (1) kukoricakrémleves (1) különleges leves (1) lecsó (1) légy boldog (1) légy hálás (1) lélek (1) life (1) magos rúd (1) magyaros (1) majoránna (1) mák (1) malachús (1) mozgás (1) nemet a depresszióra (1) nyírfacukor (1) olasz (1) öröm (1) ősz (1) őszileves (1) ötletek (1) paprika (1) paradicsom (2) pirítós (1) pite (1) pizza (1) pogácsa (1) pozitív (1) pulykagombóc (1) receptek (29) reggelek (1) reggeli (1) ropogós (1) rukkola (1) sajtos rúd (1) sajtos tejfölös tészta (1) saláta (2) sárgabarack (1) sós (1) sülthús (1) sült tészta (1) sütésnélkül (1) sütőtök (1) sütőtökkrémleves (1) tárkony (2) tárkonyos csirkeraguleves (1) tegyél magadért (1) tejszín (1) tejszínes (1) teljeskiőrlésű sütemény (1) teljes kiőrlésű (3) teljes kiőrlésű nokedli (1) teljes kiőrlésű rúd (1) teljes kiőrlésű tönköly tészta (1) tippek (3) tojás (1) tojáskrém (1) tök (1) tökmag (1) tönkölybúzaliszt (1) tudatos (1) túró (1) túrópizza (1) valamimeleg (1) változás (1) változtass (2) változtass t (1) vasárnapiebédnek (1) xilit (1) zabkeksz (1) zabpehely (1) zabpehelyliszt (1) zabpelyhes csirkemell (1) zöldborsó (1) zöldségleves (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása