Egyik kedvenc levesem elkészítési módját osztom meg veletek, amit azért szeretek, mert frissítő a fűszerezése és nagyon könnyű elkészíteni.
Hozzávalók 8 főre:
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál tárkony
4 dl főzőtejszín
1 citrom leve
bors
só
80 dkg csirkemell filé
3 répa
1 karalábé
2 petrezselyemgyökér
1 paradicsom
1 konzerv gomba
20 dkg fagyasztott borsó
A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom. A zöldségeket megtisztítom, darabolom. A felaprított vöröshagymát olajon megpirítom egy nagy fazékban, majd a húst is rádobom. Ekkor sózom (2 teáskanál), és borsozom, majd a tárkonnyal ízesítem. Hagyom pirulni őket, jöhetnek a zöldségek és a félbe vágott paradicsom is. Kellemes ízt ad majd a levesnek. Vízzel felöntöm a lábast úgy, hogy a húst kb. 10 centire lepje el. Amikor a hús megfőtt és a zöldségek is félpuhák, akkor adom hozzá a zöldborsót és a gombát. Jöhet a citrom leve, amit adagonként adjunk hozzá a leveshez, mert nem mindenki szereti a nagyon savanyú ízt!
Amikor összeértek az ízek, hozzáadom a 4 dl főzőtejszínt. Újraforrás után kész a szuper levesünk.
Jó étvágyat!
RitA