Nagyon megörültem ennek a receptnek, amit a zabpehelylisztem csomagolásának oldalán találtam egészen véletlenül. Gyorsan el is készítettem, legalább van egy egészséges pogácsa receptünk is.
25 dkg zabpehelyliszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
20 dkg sajt (leginkább füstölt)+ a tetejére
1 tojás
1 teáskanál só
Mielőtt a hozzávalókat összegyúrjuk érdemes a margarint felolvasztani, hogy könnyebben tudjunk dolgozni az anyaggal. A lisztet a túrót, és a margarint összegyúrjuk, majd sózzuk. Hozzátesszük a sajtot is. Egy labdát formázunk belőle, eleinte ragadni fog, de egy kis liszttel segíthetünk rajta.
Kinyújtjuk, megkenjük a tojással, és sajttal díszítjük. Kiszaggatjuk sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 20 perc alatt készre sütjük 200 fokon.
Nem nyújt kevesebb élményt, mint az eddig megszokott fehér lisztből készült pogácsáim.
RitA