
A Meglepetés magazin Mentes különszámában találtam ezt a receptet és szokásomhoz híven picit átalakítottam. Ezt most teljesen véletlenül, ugyanis egy másik lisztet vettem ki a fiókból
mint amit szerettem volna. Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt helyett graham lisztet sikerült használnom a nokedlihez. Egyébként a nokedli mennyisége durván 4 adag.
4 egész csirkecomb
2 szárny
csirkemell
1,5 kiskanál pirospaprika
só
bors
2 evőkanál tárkony
1 nagyobb vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
tejföl ízlés szerint
20 dkg zöldborsó
25 dkg csiperkegomba
1 közepes paradicsom
nokedli:
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg graham liszt
2 tojás
1 dl víz
só
Úgy kezdjük el, mint egy pörköltet. A felkockázott hagymát olajon megpirítjuk,majd ráhintjük a pirospaprikát(kicsit félrehúzzuk ilyenkor a tűzről). Rádobjuk a feldarabolt paradicsomot és a tárkonyt, pirítjuk,majd jöhetnek a megtisztított húsok. Kicsit lepirítjuk őket is, majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a fokhagymákat . 1,5 óra alatt takarék lángon fedő alatt főzzük. 10-15 perccel előtte beletesszük a borsót és a feldarabolt gombát. Ilyenkor aki gondolja bele teheti az egy pohár tejfölt és összefőzheti vele.
Én tálaláskor kevertem hozzá.

A nokedli hozzávalóit szépen összedolgozom, majd pedig lobogó sós vízbe szaggatom és kifőzöm őket. Akkor jó, amikor már mind feljött a víz tetejére. Ekkor leszűröm és tálalom.
Lehet a tárkony okozott ekkora meglepetést, vagy az hogy az egészséges lisztekből készült nokedli is szuper lett,de határozottan állítom, nekem most ez a kedvenc főételem.
Könyörgöm készítsétek el,és örüljetek hogy finom lett!
RitA