Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerűnek tűnő leves ekkora meglepetést fog okozni az ízvilágát tekintve. Xilittel készítettem, de ha nem szeretjük a sós és édes íz keveredését, akkor nem szükséges beletenni, ám tudnunk kell,különlegességét, talán ez adja.
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg zöldborsó
1 ek xilit
1 kk só
bors ízlés szerint
5 dl víz
olaj
2 dl főzőtejszín
A hagymát apróra vágom, és olajon megpirítom. Ekkor teszem bele az evőkanál xilitet majd szépen barnára pirítom őket. Jönnek a zöldborsók, őket is pirítom kicsit a hagymán, majd felöntöm az 5dl vízzel. Belereszelem a fokhagymákat, és sózom borsozom a levest. Hagyom puhára főni, majd turmixolom.(Én beleöntöttem turmix gépbe, majd ezután vissza az edénybe). Ezután felforralom a főzőtejszínnel és már fogyaszthatjuk is a jelenleg kedvenc levesemet.
Cheddar sajtot reszelek rá és magas rosttartalmú teljes kiőrlésű kenyeret eszem hozzá. Vacsorára tökéletes választás.
RitA