
Miután imádom a KFC-ben kapható csirkét, csak idő kérdése volt hogy elkészítsem a magam egészséges változatát. Szerintem egyszerűen fantasztikus lett! Fel tudsz vele dobni egy esős vasárnap délutánt vagy vendégváró falatnak is tökéletes.
Mellé a kedvenc salátámat készítettem el ami tulajdonképpen egy bolgár sopszka saláta. Ezt a salátát sültekhez köretként szoktuk választani hiszen egészséges és nem hízlal, az íze viszont fantasztikus! A hozzávalók itt 4 főre elegendő mennyiséget jelölnek.
a salátához:
1 kígyóuborka
5-6 paradicsom
feta sajt (fél csomag)
1 nagyobb fej lilahagyma
pici ecet és só
a húshoz:
3 egész filézett csirkemell
zabpehelyliszt
zabpehely
3 tojás
só
olaj
A saláta összetevőit apró darabokra/kockákra vágom, és összeforgatom egy nagyobb tálba. Sózom picit és egy minimális ecetet öntök hozzá. Beteszem a hűtőbe,hogy amíg elkészül a hús szépen összeérjenek az ízek.
A csirkemellet alaposan megmosom,megtörlöm papírtörlővel és hosszú csíkokra vágom, majd besózom őket. Egy tálban hagyom állni minimum 15-20 percet, reszelhetünk rá fokhagymát is. Ezután beleforgatom a zabpehelylisztbe, majd tojásba és a végén a zabpehelybe.
Felforrósított olajba helyezem őket úgy hogy legalább félig ellepje. Amikor már szép barna, akkor a csirkemell is megsült.Az olajat felitatom róluk papírtörlővel, sózom.
Már fogyaszthatjuk is,amint mellé halmoztuk a salátát.
Fokhagymás tejfölbe mártogattam, és így fogyasztottam, körülbelül önkívületi állapotban.Nagyon passzol hozzá ez az ízvilág. De csípős szósszal is tökéletes lehet.
Kalandra fel,készítsétek el!Számoljatok be hogy sikerült!
RitA