Végre el tudtam készíteni ezt az isteni csípős kukorica krémlevest. Előnye pedig az, hogy gyors és laktató.
A hozzávalók mennyisége 4 kiadós adagra szól:
750 gramm fagyasztott kukorica
4 dl főzőtejszín
6 gerezd fokhagyma
8 szelet bacon
1 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors
chili vagy chili szósz
1 teáskanál pirospaprika
Csak úgy kezdem, mint általában. Megpirítom olajon a kockára vágott hagymát, a bacon szalonnákat (félre teszek a tetejére is), és a 3 gerezd szeletelt fokhagymát. Ezután meghintem pirospaprikával majd jöhet rá a fagyasztott kukorica. Annyi vízzel öntöm fel, ami ellepi. Sózom, borsozom,belereszelem a maradék fokhagymát, és ekkor látom el a csípős ízzel is. Én Sriracha chili szószt használtam hozzá, ettől kellemesen a háttérből jött elő a csípős ízvilág. Kb. 1 teáskanálnyi kell ehhez a mennyiséghez. Ügyeljünk arra, hogy a kukorica elég sok sót vesz fel, többet kell sózni mint általában más leveseknél. Addig főzöm amíg megpuhul a kukorica, majd összeturmixolom, hogy szép, krémes állaga legyen. A tejszínt hozzáadom, amikor újra felforr már kész is.
Fokhagymás pirítóssal és pirított baconnel a tetején tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
RitA